کباب شامی اصفهانی که با نام کباب زردک نیز شناخته خواهد شد، از غذاهای سنتی شهر اصفهان با طعم ترش و شیرین هست. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه این شامی خوشمزه به روش سالم و با استفاده از فر آشنا سازیم.
 کباب شامی اصفهانی یکی از غذاهای سنتی اصفهان هست که با استفاده از گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، و هویج یا زردک پخته تهیه خواهد شد و شیره و سرکه استفاده شده به عنوان چاشنی، طعم ملسی به آن می دهد. هر چند این غذا از نظر مواد غذایی، با ارزش هست و در تهیه آن از گروه های پروتئین حیوانی و گیاهی استفاده شده هست ولی به صورت سنتی در روغن سرخ خواهد شد، که علاوه بر داشتن کالری زیاد، به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت بالا مضر هست. نشاسته موجود در این غذا، در روغن داغ می سوزد و تبدیل به مواد سرطان زا خواهد شد. 
یکی از متداول ترین روش های طبخ غذای سالم، استفاده از فر هست که در صورت رعایت بعضی از نکات بهداشتی، جزو روش های پخت ایمن محسوب خواهد شد. فر، حرارت یکنواختی ایجاد می کند و باعث خواهد شد غذا از هر طرف با حرارت یکسانی بپزد و همین امر باعث خواهد شد، غذایی که در فر طبخ شده، نسبت به غذایی که روی اجاق گاز پخته خواهد شد، طعم و مزه بهتری داشته باشد. هر چه حرارت طبخ غذا متمرکزتر باشد، کیفیت بافت مواد غذایی پایین می آید.

مهم ترین نکته در طبخ مواد غذایی، مخصوصا گوشت ها در فر این هست که تمام قسمت های ماده غذایی به دمای مطلوب برسد. منظور از دمای مطلوب، دمایی هست که تنها قسمت های سطحی را در بر نگیرد و حرارت به عمق ماده غذایی نفوذ کند. برای این منظور باید:

  • مواد را به هنگام پخت در فر به قطعات کوچک تقسیم کرد تا حرارت به همه قسمت های آن برسد.
  • در فر کاملا بسته شود تا هوای گرم از داخل فر خارج نشود و مواد در فر، مغزپخت شوند.
  • قرار دادن مواد در ظرف دردار، یا پوشاندن ظرف حاوی مواد با فویل، قبل از قرار دادن آن در فر باعث خواهد شد حرارت بیشتری به مواد غذایی برسد و بهتر بپزند.
        

مواد لازم برای تهیه کباب شامی اصفهانی

 









گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
هویج ۳-۴ عدد
آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
شیره انگور ۱۵۰ گرم
سرکه ۳-۴ قاشق غذاخوری
آب  ۱/۲ فنجان
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم

 

 


این مقدار مواد برای تهیه ۲۴ عدد شامی مناسب هست، زمان آماده سازی مواد ۱۵ دقیقه، و زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت هست.

 

طرز تهیه کباب شامی اصفهانی

  1. هویج را پس از شستن، پوست گرفته و بپزید، سپس آن را رنده کنید.
  2. پیاز را پوست گرفته و رنده کنید، سپس گوشت چرخ کرده، هویج رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید و ورز دهید.
  3. آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا جایی که مایه شامی سفت شود.
  4. مایه حاصل را به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید، سپس آن را از فریزر خارج کنید.
  5. سینی فر را کمی چرب کرده، از مایه به اندازه گردوهای کوچک برداشته، به صورت بامیه، شکل دهید و سپس شامی ها را در سینی فر بچینید.
  6. سینی فر را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه در فر گرم شده با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
  7. درجه حرارت فر را کم کنید، دمای آن را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و نیم ساعت دیگر زمان دهید تا شامی ها بپزد.
  8. شیره انگور، آب و سرکه را مخلوط کرده و این سس را روی شامی ها بریزید، سپس ۱۵ دقیقه دیگر، در فر قرار دهید تا سس به خورد شامی ها رود.
  9. شامی را در ظرف مناسب قرار داده، با تکه های هویج تزئین کنید و سپس سرو نمایید. 

کباب شامی اصفهانی
پیشنهاد خواهد شد برای آشنایی با طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی به لینک زیر مراجعه فرمایید:

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما