ترشی بامیه یکی از انواع ترشی خوشمزه هست و مخلوط کردن آن با سبزیجات دیگر باعث تکمیل طعم بامیه می‌گردد. ترشی در اغلب سفره‌های ایرانی جایگاه خاصی دارد و در کنار بسیاری از غذا‌ها سرو می‌شود. در این مقاله با طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط در بطری شیشه‌ای استریل و نکات مهم تهیه آن آشنا خواهید شد.

یکی از چاشنی های مهم در آشپزی خاورمیانه ترشی هست. مردم آسیایی در گذشته از انواع خوراکی ها ترشی درست می کردند. یکی از روش های نگهداری سبزیجات به صورت طولانی مدت، قرار دادن آنها در محلول آب نمک و سرکه هست.

 

ایجاد PH اسیدی باعث خواهد شد که باکتری ها و قارچ ها نتوانند در محیط رشد کنند و همین مساله از فاسد شدن سبزیجات جلوگیری می کند. امروزه تنها دلیل تهیه ترشی نگهداری خوراکی ها نیست بلکه افراد از طعم انواع ترشی در کنار غذاهایی مانند دمپختک، لوبیا پلو و … لذت می برند.

 

از انواع ترشی های معروف می توان ترشی لیته، کلم، بادمجان، مخلوط و بندری را نام برد. مشکلی که معمولا افراد در تهیه ترشی با آن مواجه می شوند، کپک زدن ترشی هست. یکی از راه های حل این مشکل، استریل کردن بطری های شیشه ای هست. در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه استریل کردن بطری ها، طرز تهیه یک نوع ترشی بامیه مخلوط، و نکات مهم در تهیه این ترشی آشنا سازیم.

 

ترشی بامیه

 

مراحل استریل کردن بطری های شیشه ای

برای استریل کردن بطری های شیشه ای دو روش وجود دارد:


استریل کردن در آب جوش

  1. ابتدا بطری ها را تمیز بشویید.
  2. در یک قابلمه بطری ها را از پهلو، کنار هم بچینید.
  3. قابلمه را پر از آب کنید به گونه ای که بطری ها در آب غرق شوند.
  4. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید آب آن برای مدت ۳۰ دقیقه بجوشد.
  5. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید بطری ها خنک شوند، سپس آنها را از قابلمه خارج کرده و به صورت سروته بر روی یک پارچه نخی تمیز قرار دهید تا خشک شوند.

استریل کردن در فر

  1. بطری هایی که قبلا شسته و خشک کرده اید در فر خاموش بچینید.
  2. در فر را ببندید و آن را روشن کنید، حرارت فر را روی ۱۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  3. پس از ۲۰ دقیقه فر را خاموش کنید، در فر را باز کنید و اجازه دهید شیه ها داخل فر بمانند تا خنک شوند.
  4. برای استریل کردن درب شیشه ها بهتر هست از همان روش جوشاندن استفاده کنید.

 
مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه مخلوط









گل کلم ۲۰۰ گرم
هویج ۱۰۰ گرم
بامیه ریز ۲۰۰ گرم
نعنا و ترخون به میزان لازم
آب گوجه فرنگی ۱ پیمانه
سرکه انگور ۲ پیمانه
سیر ۲ حبه
نمک ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط

  1. سبزیجات را تمیز بشویید و روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید تا خشک شوند، سپس آنها را خرد کنید. 
  2. به ترتیب گل کلم، هویج، بامیه، سبزی، و در مرحله آخر نمک و دو حبه سیر را لایه به لایه در داخل شیشه بریزید.
  3. سرکه را به شیشه پر شده از سبزیجات اضافه کنید و سپس آب گوجه فرنگی را تا جایی که شیشه کاملا پر شود روی آن بریزید.
  4. درب شیشه را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید تا برسد.
  5. بعد از حدود ۱۵ الی ۲۰ روز، ترشی آماده هست، می توانید درب شیشه را باز کرده و از آن استفاده کنید.

    ترشی بامیه مخلوط در بطری شیشه ای استریل

نکات مهم در تهیه ترشی بامیه مخلوط

  • برای شستن گل کلم، یا آن را داخل آب خیلی سرد بریزید تا شته های ریز از آن خارج شوند، و یا به مدت ۱ الی ۲ ثانیه در آب خیلی گرم بریزید و سپس در آب سرد بریزید تا تمیز شود.
  • برای تهیه آب گوجه فرنگی، گوجه را خرد کنید و کمی نمک به آن بزنید، اجازه دهید گوجه در یک ظرف دردار به مدت ۲ الی ۳ روز بماند و سپس آن را صاف کنید.  
  • برای خرد کردن گل کلم، از چاقو استفاده نکنید و آن را با دست خرد کنید تا پلاسیده نشود.
  • برای تهیه ترشی از شیشه با دهانه باز استفاده کنید.
  • بهتر هست ترشی را با سرکه انگور قرمز درست کنید که خواص زیادی دارد. 
  • بهتر هست ترشی را به مقدار کم درست کرده و در جای خنک نگهداری کنید تا زود مصرف شود و کپک نزند. 
     

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما